Ανακοινώσεις

Κομοτηνή,  12 Σεπτεμβρίου 2022

 

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ

 

Αδιανόητη, αδικαιολόγητη και παράλογη θεωρούμε την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από την προϊσταμένη του αρχή, του Υπουργείου Παιδείας, προς τον εκπαιδευτικό και Δημοτικό Σύμβούλο Ξάνθης Γιώργο Παπαθεοδώρου, ύστερα από την υποβολή μήνυσης από τον δήμαρχο και αντιδημάρχους του Δήμου Ξάνθης, για συκοφαντική δυσφήμηση. Η μήνυση υποβλήθηκε ύστερα από άσκηση κριτικής για τις εργασίες επισκευών στο κολυμβητήριο, θέμα που απασχολεί την κοινωνία της Ξάνθης εδώ και πολλά χρόνια.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε πριν υπάρξει ούτε καν πρωτόδικη δικαστική απόφαση.

Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή και καλούμε τον Δήμαρχο Ξάνθης να αποσύρει την μήνυση, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρή θεωρεί την κριτική που του ασκήθηκε, προκειμένου να περιφρουρηθεί το κύρος και η δημοκρατία στην αυτοδιοίκηση που δυστυχώς βλέπουμε τελευταία να βάλλεται, να υποβαθμίζεται και να φιμώνεται ποικιλοτρόπως.

Κομοτηνή,  17 Ιουνίου 2022

ΑΙΤΗΜΑ- ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Προς
- Τον κ. Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ
Κοιν.:
- Τον κ. Περιφερειάρχη ΑΜΘ
- κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους

Παρά τις εξαγγελίες και τους πανηγυρικούς των υποσχέσεων ότι μία από τις συνεδριάσεις του Π.Σ θα γίνει στη Σαμοθράκη, τούτο δεν υλοποιήθηκε ποτέ με ευθύνη της Διοικούσας Παράταξης και των Συνεργατών της.


Κι επειδή τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά για την καθημερινότητα των κατοίκων, καταθέτω ως πρόταση η συνεδρίαση του Ιουλίου του Π.Σ να γίνει στη Θάσο, παρουσία και των ενδιαφερομένων φορέων και κατοίκων, όπου θα αποδείξουμε ότι δεν αποτελούμε μία κλειστή ομάδα πολιτών που αποφασίζει ερήμην των υπολοίπων και ότι διαθέτουμε αλλά και επιδιώκουμε την απαιτούμενη κοινωνική και πολιτική γείωση.

Ο αιτών
Δημήτριος Λυμπεράκης
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Καβάλας

logo_black.png
© Copyright 2023 Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. All Rights Reserved.

Search