Ανακοινώσεις

Σχετικά με την μελέτη χάραξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης- Αμφίπολης- Νέας Καρβάλης Καβάλας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ - ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Όσοι θέλουν να δουν και να μελετήσουν την ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και ορισμένα συνοδευτικά σχέδια, από την μελέτη χάραξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης- Αμφίπολης- Νέας Καρβάλης Καβάλας (που δεν φτάνει μέχρι το λιμάνι) και δεν μπορούν να τις κατεβάσουν από το ΗΠΜ (Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο) να στείλουν ένα μήνυμα στην παράταξη μας και θα τους τα στείλουμε εμείς με wetransfer το πολύ σε 24 ώρες.Η διαβούλευση τελειώνει στις 18 Ιουνίου 2020.

Η παράταξη μας πιστεύει ότι η χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από Ασπροβάλτα και Αμφίπολη αφήνοντας έξω Σέρρες και Δράμα πλήττει αναπτυξιακά όλη την Περιφέρεια και αποκόπτει το νέο λιμάνι της Καβάλας από απευθείας σύνδεση με Προμαχώνα και τα ανατολικά Βαλκάνια. Ετοιμαστείτε να ακούσετε την ανοησία περί αναβάθμισης της παλιάς γραμμής που έγινε το 1890, περί καθέτων αξόνων και άλλα τινά. Μοναδικός στόχος είναι η αποτροπή ανάπτυξης της ΑΜΘ λόγω της δυναμικής που θα αποκτούσε με τη σύνδεση έξι μεγάλων πόλεων μεταξύ τους και φυσικά ο αποκλεισμός της Καβάλας από το παιχνίδι των διεθνών μεταφορών (εφόσον θα συνδέεται με τα Βαλκάνια όχι απευθείας αλλά μέσω Θεσσαλονίκης ή Αλεξανδρούπολης) Μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της παράταξης στο www.anenopro-amth.gr στη θέση ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΡΘΡΑ.

Για την ΜΠΕ αποστείλετε μήνυμα εδώ: https://anenopro-amth.gr/index.php/contact-us
ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

♦ Από το Γραφείο Τύπου

Ανακοινώσεις

logo_black.png
© Copyright 2021 Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. All Rights Reserved.

Search