Περί αργομισθίας και άτυπης μεταβίβασης αρμοδιοτήτων
Καραμπινάτη περίπτωση αργομισθίας δεν αποτελεί μόνον ο αντιπεριφερειάρχης των πολλών κοινωνικών πολιτικών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, αλλά και ο παλιός θεματικός αντιπεριφερειάρχης, κατέχων και τον περισπούδαστο τίτλο του αρμόδιου για θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος, υποδομών και μεταφορών, κ. Δημήτριος Γαλανόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης. Σχεδόν δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του ο κος Γαλανόπουλος δεν έχει μιλήσει σχεδόν ποτέ. Δεν μας έκανε ούτε την τιμή να μας γράψει δύο λόγια για τα «πεπραγμένα» του κατά τον ετήσιο απολογισμό.
Και βέβαια το αντικείμενό του είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού, σε κάθε συμβούλιο τα περισσότερα θέματα που αφορούν γνωμοδοτήσεις επί των περιβαλλοντικών όρων έργων ή επενδύσεων είναι της αρμοδιότητας του. Τα θέματα αυτά, ωστόσο, τα εισηγείται αναρμοδίως, ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής κος Γιώργος Ζιμπίδης, ο οποίος, τιμά, ακόμη και καθ υπέρβαση των υποχρεώσεων του, τον μισθό που λαμβάνει ως μέλος της παράταξης που στηρίχθηκε στις εκλογές από το ΚΙΝΑΛ αλλά ενσωματώθηκε κατ’ ευθείαν στην διοικούσα παράταξη που στηρίχθηκε από την ΝΔ, αποτελώντας τον ασφαλέστερο και πιο πιστό συμπαραστάτη και συνεργάτη του Περιφερειάρχη.
Προσφάτως προσελήφθη και σύμβουλος του κου Γαλανόπουλου προκειμένου να τον συνδράμει στο… κοπιαστικό έργο του. Πρόκειται για τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο Κίμωνα Παπαδόπουλο που είχε εκλεγεί με την παράταξη του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Ο Κίμωνας Παπαδόπουλος, έμπειρος αυτοδιοικητικός και μηχανικός, ελπίζουμε ότι δεν θα επιλέξει και αυτός τον ρόλο του αργόμισθου και θα προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες. Μήπως αρχίσουμε να βλέπουμε και καμιά εισήγηση από τον Κο Γαλανόπουλο... Μήπως και ξαναβρεί τη… λαλιά του προκειμένου να διεκδικήσει με σθένος την παράταση της επιτυχημένης θητείας του και την επόμενη διετία την οποία αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και, οι διαγκωνισμοί, για κατάληψη έμμισθων θέσεων, έχουν ήδη αρχίσει.