Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Κατσιμίγας

katsΟ Κωνσταντίνος Κατσιμίγας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Μετά την αποφοίτησή του το 1979 από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του Μηχανικού. Στη συνέχεια άσκησε το επάγγελμα του αρχιτέκτονα στο νομό Ροδόπης αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναλαμβάνοντας πολεοδομικές και χωροταξικές μελέτες και κυρίως μελέτες οικοδομικών έργων. Για 25 περίπου χρόνια διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ). Σήμερα είναι ομότιμο μέλος του ΤΕΕ.

Από το 1991 δραστηριοποιείται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, χρημάτισε:

 • Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής επί δημαρχίας Γιώργου Παπαδριέλλη, εκλεγμένου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (1991-1998)
 • Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής (1991-1994)
 • Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής με ομόφωνη εκλογή (1995-1998)
 • Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) Κομοτηνής (1992-1998)
 • Νομαρχιακός Σύμβουλος Ροδόπης με Νομάρχη τον Άρη Γιαννακίδη, εκλεγμένο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (2007-2010)
 • Αντινομάρχης Προγραμματισμού Νομού Ροδόπης (2007-2008)
 • Αναπληρωτής Νομάρχης Νομού Ροδόπης (2009-2010)
 • Μέλος Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. (2009)
 • Μέλος Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης με Έδρα το Παρανέστι Δράμας (2008-2010)
 • Μέλος Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας, Ισμαρίδας με Έδρα το Πόρτο Λάγος Ξάνθης (2011-2015)
 • Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με Περιφερειάρχη τον Άρη Γιαννακίδη, εκλεγμένου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (2011-2014)
 • Συντονιστής θεμάτων πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (2011-2014)
 • Συντονιστής θεμάτων περιβαλλοντικών κινδύνων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (2011-2014)

Με την ιδιότητα του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ έλαβε μέρος σε μικτές ελληνοβουλγαρικές και ελληνοτουρκικές επιτροπές, με αρμοδιότητα τη μελέτη ενός μεγάλου φάσματος ζητημάτων σχετικά με τη διασυνοριακότητα, τα διακρατικά ποτάμια, τις πλημμύρες και τη ρύπανση. Επίσης συμμετείχε στην εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Διευρωπαϊκή Επιτροπή Παράκτιων Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα μεταφορών.

Από το 2019 είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επικεφαλής Παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται η έρευνα και μελέτη της ιστορικής εξέλιξης του αστικού χώρου, επίσης θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης υδάτινων πόρων και δικτύων μεταφορών στην Ανατολική Βαλκανική Χερσόνησο και τον Εύξεινο Πόντο. Σε αυτά τα πεδία έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έχει παρουσιάσει τα πορίσματα των ερευνών του ως προσκεκλημένος ομιλητής διάφορων φορέων, όπως: σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών της Σχολής Μηχανικών Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ στην Ξάνθη και του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ στην Κομοτηνή. Επίσης έδωσε διαλέξεις στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών των Τμημάτων Ιστορίας και Εθνολογίας και επίσης Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ στην Κομοτηνή. Μιλάει ιταλικά, αγγλικά και τουρκικά.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo_black.png
© Copyright 2023 Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. All Rights Reserved.

Search