Δελτία Τύπου

Previous Next

Σειρά επισκέψεων στην πόλη της  Κομοτηνής και σε οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, περιλάμβανε το τελευταίο διήμερο της προεκλογικής εκστρατείας του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστα Κατσιμίγα.

Επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Δράμας πραγματοποίησε την Τρίτη, 21 Μαΐου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας συναντήθηκε με εργαζόμενους και με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, Γαβριήλ Καμπουρίδη, από τους οποίους ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και για τα προγράμματα πρόληψης που υλοποιεί. Ακολούθησε μια ουσιαστική συζήτηση για το ζήτημα των εξαρτήσεων, η οποία επεκτάθηκε και στο θέμα της επανένταξης των απεξαρτημένων ατόμων, όπου διακηρυγμένη πρόθεση του κ. Κατσιμίγα είναι να ιδρύσει μια περιφερειακή δομή με έδρα τη Δράμα. Συγκεκριμένα, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ έχει δεσμευτεί για την ίδρυση και λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλευτικού Σταθμού επανένταξης εξαρτημένων ατόμων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Δράμα, ο κ. Κατσιμίγας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το Νοσοκομείο της πόλης, να συναντηθεί με εργαζόμενους και να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα και τις ανάγκες του ιδρύματος

Επίσης, επισκέφτηκε τους οικισμούς Φωτολίβος, Δοξάτο και Κεφαλάρι, όπου συνομίλησε με κατοίκους τους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στις παραπάνω επισκέψεις ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας συνοδευόταν από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Δράμας Κώστα Αβραμίδη, Γιώργο Αννάογλου, Άννα Λαγού, Μάρθα Μαλέζογλου, Τασούλα Μωυσιάδου και Απόστολο Πανίδη.

Previous Next

Βέβαιος ότι οι άνθρωποι που συγκροτούν την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία μπορούν να δώσουν απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, εμφανίστηκε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Μαΐου, στην Κομοτηνή.

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ), στην Κομοτηνή, η κεντρική προεκλογική ομιλία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Κώστα Κατσιμίγα.

Previous Next

Εποικοδομητικές συζητήσεις για μείζονα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Θάσου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε στο νησί, την Πέμπτη 16 Μαΐου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία,  συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Θάσου Παναγιώτη Μαντέχο και Φιλίππη Πιτσιλαδή – Γιαννοπούλου, συναντήθηκε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων, επισκέφτηκε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, ενώ συνομίλησε με πολλούς κατοίκους, αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες.

Στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, τέθηκαν επί τάπητος τα αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού, η υλοποίηση έργων υποδομής, η συντήρηση του οδικού δικτύου κ.α. Ειδική μνεία έγινε στα προβλήματα που σχετίζονται με την συντήρηση του υδροταμιευτήρα των Μαριών, στη σημασία της κατασκευής του δρόμου  Θεολόγου – Κοινύρων, στις λατομικές δραστηριότητες και στην αδειοδότηση των λιμενικών καταφυγίων. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ δεσμεύτηκε να συνδράμει στην επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων και στην υλοποίηση των αναγκαίων για το νησί υποδομών, εφόσον η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία αναλάβει τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Κατά την επίσκεψή του στον Δήμο, ο κ. Κατσιμίγας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς και με υπαλλήλους της Εφορίας που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Δασαρχείου Θάσου, Χαράλαμπο Μαρουκλιάνη, όπου η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις απόψεις της Υπηρεσίας για το θέμα της κατασκευής του δρόμου Θεολόγου – Κοινύρων.

Επόμενος σταθμός του επικεφαλής και των μελών της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας ήταν το τυποποιητήριο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού του νησιού. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού, Κυριάκος Πασχάλης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη λειτουργία της μονάδας, στην οποία συσκευάζεται το μέλι που παράγουν 100 συνεταιριστές. Όπως είναι γνωστό, στη Θάσο παράγεται περίπου το 10% των συνολικών ποσοτήτων μελιού που παράγεται σε όλη την Ελλάδα, ενώ θεωρείται μακράν το καλύτερο σε ποιότητα. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι μελισσοπαραγωγοί από μακρινές περιοχές, ακόμα και από την Πελοπόννησο, επιλέγουν το νησί του Θρακικού πελάγους για να εγκαταστήσουν τις κυψέλες τους. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ επανέλαβε την πρόθεσή του να στηρίξει έμπρακτα τον Πρωτογενή τομέα και ειδικότερα τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην τυποποίηση και τη μεταποίηση των τοπικών προϊόντων.

Στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου ο κ. Κατσιμίγας και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θάσου συναντήθηκαν και συζήτησαν με το προσωπικό και με τον Διευθυντή της μονάδας, Θωμά Αγγελόπουλο. Το κυρίαρχο ζήτημα, που τέθηκε υπόψη τους, είναι η ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου με επιπλέον προσωπικό κατά τη θερινή περίοδο, όταν ο πληθυσμός του νησιού πενταπλασιάζεται σε σύγκριση με τον χειμώνα. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να υπάρχει τρίτο ασθενοφόρο στο νησί, σε μόνιμη βάση, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται ομαλά και πληρέστερα οι ανάγκες που καλύπτει το Κέντρο Υγείας.

Πλούσια και ενδιαφέρουσα ήταν η ατζέντα της συζήτησης, που αναπτύχθηκε μεταξύ των μελών της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρη Παρασχούδη. Η Θάσος αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜΘ, οπότε βασική μέριμνα της επόμενης διοίκησης θα πρέπει να είναι η βελτίωση των υποδομών και η αποτελεσματικότερη προβολή του νησιού, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι αφίξεις επισκεπτών. Για το σκοπό αυτό, ο κ. Κατσιμίγας άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τα αιτήματα του κλάδου των ξενοδόχων, όπως διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης, κ. Παρασχούδη, και δεσμεύτηκε να αναλάβει τις δέουσες πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει η Περιφέρεια, ώστε να υλοποιηθούν οι κρίσιμες παρεμβάσεις  που εξαρτούν άμεσα την τουριστική ανάπτυξη. Μεταξύ άλλων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα της τουριστικής προβολής και στην ανάγκη διαφοροποίησής της από το ακολουθούμενο μοντέλο, στις δυνατότητες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, στην ανάγκη για γρήγορη οδική σύνδεση της Κεραμωτής με τον κόμβο Αεροδρομίου της Εγνατίας οδού και στην ανάγκη βελτίωσης της βατότητας του υφιστάμενου οδικού δικτύου της Θάσου.  

Κατά την παραμονή του στο νησί, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με κτηνοτρόφους, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα και τις αγωνίες του. Ένα από τα σοβαρότερα αιτήματα των κτηνοτρόφων είναι η ίδρυση και η λειτουργία σφαγείου στη Θάσο, ώστε να αποφεύγουν το υπέρογκα κόστη που συνεπάγεται η μεταφορά των ζώντων ζώων στη Χρυσούπολη και η επιστροφή των σφαγίων στο νησί.

Η επίσημη πρώτη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ!

Ανακοινώσεις

karta_b.png
© Copyright 2019 Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. All Rights Reserved.

Search